Tere kodu!?


Eile Saabusin tagasi emiraatidesse. Kodune tundub! Kui maabusin Abu Dhabis ja hakkasin Dubai poole s6itma, siis lausa tundsin, kui hea ja sile on asfalt.. j2lgisin aknast puhtaid t2navaid ja moodsaid ehitisi.. Aah, tsivilisatsioon! V6ib-olla k6lab kyll natuke ylbelt ja isegi diskrimineerivalt.. ent kui ikka kasvad yles euroopalikus keskkonnas ja harjunud teatud mugavuste, organiseerituse ja esteetikaga, siis on vast selline reaktsioon m6istetav.

S6it tagasi kulges toredalt. Delhi lennujaama sisenedes n2itasin pyssiga mehele oma passi ja piletit, see muutus kahtlustavaks. Mu pilet oli ymberregistreeritud uuele kuup2evale, ent pilet oli ikka endine. Uut registreeringut kinnitas yks A4 paber, kus 6nneks oli tempel ka peal. S6jamees kutsus kohale mingid lennujaama ametnikud, kes k6ik hakkasid k6va h22lega hindi keeles seletama. Teatud annus ebakindlust puges naha vahele, kuna olin kuulnud teistel v2lismaalastelt, kuidas need valitsuse ametnikud siin Indias on ja oma suva j2rgi asju otsustavad. Siiski k6ik laabus. Peale check-in'i tegemist suundusin passikontrolli j2rjekorda. J2rjekordi oli mitu, k6ik pikad. Seisin sabas, k6ik hindud j6llitavad. Nende kultuuris on see t2iesti okei. Ainsa valge inimesena tundsin end keset hindusid kui neeger valgete inimeste maal. Siis nad hakkasid omavahel veel r22kima ka, j6llitades mind ja suur osa hakkas irvitama. No selge, nali k2is minu pihta! Aru ma midagi ei saanud ja siis tegin ka n2gu, et mul t2iesti suva. Natukese aja m88dudes viipas yks passiametnik mulle, et tule siia. Ja siis saingi valge mehe eelisena enne teisi oma paberid korda. J2rgmine meeldiv yllatus oli siis, kui hakkasin lennuki peale minema. Oma pardakaarti n2idates ytles mulle lennusaatja, et 'Ah, Mr Peep! Sorry sir, there are some changes, somebody will come and talk to you right away'. Esimene m6te oli, et nyyd ei lase lennukisse ja j2lle uus jama. Ent siis tuli meeldiv n2itsik, kes ytles, et mu uus istekoht on 2C - mis t2hendas esimest klassi! Kas nad panid mind sinna seet6ttu, et olin ainus valge mees kogu lennukis v6i oli see puhas joppamine, teab ainult vanakuradi vanaema. Muidugi nautisin siis esimeses klassis k6iki luksusi ja kogu j6udmine "koduriiki" l2ks viperusteta. Dubais oli homeboy Ali mul vastas ja k2isime veel shishat suitsetamasja juttu puhumas, enne kui koju magama l2ksin.

Vahepeal k2is Triinu mul Dubais kylas - aga mina olin Delhis! Eba6nn t2iega. 6nneks kohalikud AIESECi inimesed hoolitsesid ta eest ja Triinu kirjutas mulle muuhulgas nii: "Dubai on imeline!! siia v6iks isegi tagasi tulla millalgi :)))"

Igatahes edasi j2tkan oma imetegudest kirjutamist juba Dubais. Uued pildid on ka imagestationi pysti - minu Delhis ringivaatamised ning aadressil http://www.peep.gardendesign.ee leiab m6ningaid videosid (International Congressi erinevatel yritustel filmitud).

No comments: