Ei ela ma majas ei tänaval...

..mu aadress on.. ee.. vot ei teagi! Ja nii on kõigiga siin Dubais. Siin maal sellist asja nagu meie mõistes aadress reeglina pole. Majadel pole numbreid. Paljudel tänavatel pole nimesid. Vahel on tänavatel numbrid, aga samas naabruskonnas võib olla mitmeid erinevaid tänavaid, mil sama number. Peatänavatel on siiski nimed olemas. Kuidas siis midagi üles leida? Vot siin on selline asi, et majadel on nimed. Minu kodumaja nimi on Zabeel House. Linnaosa on Karama. Kui tahan taksoga koju sõita ja teatan oma "aadressi", siis muidugi vahib taksojuht mulle lolli näoga otsa: "möhh?". Siin orienteerutakse peamiselt teatud orientiiride kaudu, ütled mingi tuntud objekti oma kodu lähedal. Ma siis tavaliselt teatan, et "Karama, Lulu center". Lulu center on mu kodukoha ostukeskus. Ja siis sealt juhatan edasi, et nüüd vasakule, siis paremale, otse ja vasakule. Suht tüütu! Samas suurimad tuntud majad on teada, nende nimed tuntud. Et kui taksojuhile ütlen "Green tower", "City tower 2" või "Concord hotel", siis ikka teatakse.

Kuna ma teen palju ärikohtumisi (ei möödu päevagi, kus poleks kohtumist), siis ma pean palju ringi liikuma ja orienteeruma. See pole kerge! Vaatad firma kodulehte, siis seal on kas kirjas vaid PO BOX või maja nimi koos linnaosaga. Kus see täpselt asub, pole aimugi! Siis helistan sekretärile ja palun endale seletada - ka see pole lihtne, kui ei tea naabruskonda! Kui mulle seletatakse, et mine selle maja juurest sinna ja siis 3s tänav vasakule ja siis tolle maja taga, siis sageli ei saa ma kuigi palju valgustatumaks. Aga saan hakkama ikka :) Teel punktist A punkti B ikka küsin taksojuhtide käest, et sorry, kus see ja teine koht on. Kuidas ma reisin? Enamasti püüan leida siin kohaliku AIESECi liikme, kel auto. Ega nemad ka sageli tea, kuidas mingit kohta leida! Või siis võtan odava illegaalse takso (teatud numbritel saab tellida). Harvem kasutan ühistransporti.

Postiteenus ei tööta siin ka nii, et kirjutad aadressi ja saad kirja koju. Siin on need PO Boxid (Postoffice box), et pead ise teatud punktides järel käima oma postil. Ja post liigub siin aeglaselt ja kehvalt, harva kasutatakse ka mu meelest. Ja kui keegi eestist tahab miskit postiga saata, siis ma pean selle lunastamiseks maksma!

Sellised lood siin. Piltidel mu kodutänav, vaade maja eest vasakule ja paremale.

1 comment:

Kati said...

Tervitus Peep!

Happy Diwali! Sinu kodukandis on kindlasti koik majad India Diwali festivali tahistamiseks vaga valgusrikkalt ja varviliselt ehitud, kas pole?

Sa pole ammu kirjutanud, mina ka mitte aga yritan tasa teha.

Kati