Pilt selgineb


Hakkan juba aru saama, kuidas siin elu toimub. Linnas orienteerumine on ka selginenud. Ilm on endiselt kuum, kuid m6nev6rra olen sellega harjumas, ei ehmata enam v2hemalt. Palja jalaga on siin v6imatu k2ia, maa (plaadid, liiv, asfalt) on tulikuum. Mis on veel tulikuum on vesi. Tavaliselt saab kraanist kylma ja kuuma vett eks. Siin saab ainult kuuma. Teinekord raske dushi v6tta, kuna vesi on liiga kuum. Kylm vesi on vaid kylmkapis. Linnas purskkaevud jne on ka k6ik kuuma veega. Naljakas asi on siin ka see, et pole sinist taevast nagu meil. See selline h2gune, pigem hallikas. Kuumusest. Aga pilvitu. Ka horisondil olevaid k6rghooneid pole h2sti n2ha, nagu udu sees oleks. Samuti kuumusest. Kes tahab alla v6tta, tulgu siia. Muud pole kui higistamine ja vee joomine. Eelmine aasta oli siin juhatuses olnud yks tyrklane, kes v6ttis 10kg alla. Higistamine ei ole ainult eurooplaste teema, ka hindudel on palav ja higistavad palju. Esimese n2dalaga pidid mingit soolad nahast v2ljuma ja siis higi enam ei pidavat haisema. Kuskil higi j2rgi lehkavaid inimesi nagu Eestis pole t6esti tundnud.

Vastused kysimustele. Mina t88tan siin yhendemiraatide AIESECi juhatuses, vice president external relations. Ehk koordineerin myygi- ja turundust88d (aiesekkaritele: nii ER kui ICX), tehes ka ise palju isiklikku myyki suurfirmadele (multinationalid on peamised sihtm2rgid).
Vaba aega veedetakse vastavalt rahakotile. Siin on palju megarikkaid inimesi ja samas ka palju vaeseid sisser2nnanuid, kes teevad lihtt8id. V2ljas suvel ei olda, kuna see on liiga kuum. K6rberallid, 88bimine k6rbes t2histaeva all (dubai linnas 88sel ei n2e yhtki t2hte, liiga ere on linn) ja nii on popid, aga seda tehakse talvel, kui ilm parem. Populaarsed on siin hobuste v6iduajamised. V2ga palju h2ngitakse lihtsalt baarides-restodes suitsetades shishat (vesipiip). Ja syyakse ka muidugi. Kes j6uab lubada, k2ib baarides ja 88klubides - need on eriti popid rikaste v6sukeste ja eurooplaste seas. Siin on hullult selline "show off" kultuur, et kes rikkam, sel peab olema uhkeim auto (kus muusika p6hjas), autol peab olema lahe numbrim2rk (siin on mingi meeletu numbrim2rgi ja telefoninumbri maania - kel on 2gedam number. Ntx 007, 5005 v6i midagi sellist. Rekord, mida maksti yhe autonumbri eest on 3,5 milj krooni), k2ib 2gedaimates klubides ja raiskab meeletult. Kuna joomine pole tavaline, siis on sel ka keelatud vilja maitse ja pop noorte seas. Kes j6uab lubada muidugi. Dubais on meelelahutusv6imalusi meeletult, k6ik ainult maksab.
Politsei on siin v2ga austatud ja nad pole korrumpeerunud. Isiklikult pole kokkupuudet olnud, aga r22gitakse, et ausad sellid. Yks eurooplane siin ostis mingist poest mingi asja ja maksis selle eest 100 dirhami. Hiljem tahtis v2lja vahetada millegi muu vastu, aga poemyyja keeldus. Tyyp kutsus politsei ja siis asi lahenes. Terrorikartusest ja nii ei tea ma midagi, v2hemalt ei r22gita sellest. Ajakirjanduses v6ib vaid lugeda hukkam6istu briti plahvatuse suhtes ja arvamusi, et islamimaailm peaks koos terrori vastu v6itlema ja selle hukka m6istma.
Usk on siin rahulik, mingit maaniat pole. T2naval kedagi palvetamas pole n2inud. Rahvas on kyll usklik, aga see on rohkem kultuuri osa ja integreeritud igap2evaellu. Usutolerants on siin ka okei, leidub ka hindu templeid ja kristlikke kirikuid. Mosheed kutsuvad kyll 5x p2evas palvele muidu. Rahvas k2ib mosheedes kyll, eriti reedel, mis on pyha p2ev.

Kolisin eile. Kolimine on siin keeruline. Esiteks on enamik kohti hirmkallid. Teiseks suurem osa hea hinnaga kuulutusi otsivad vaid hindusid v6i filipiinosid. Ja enamasti taimetoitlasi. Kui kuulutus lehes, siis peab helistama otsekohe, muidu v6etakse 2ra. Palju m6istliku hinnaga kohti on ka r2pakad. Hea korteri leidmiseks peab ka 6nne olema, m6nel on 6nnestunud saada p2ris kobe. Selleks, et mitte kogu raha korteri peale panna, yyrin yht tuba koos tsehhi plikaga. Maksame selle eest 1750 dirhami kuus + kommunaalid. Selleks, et saaksime yhes toas elada, peame muidugi abielus olema, muidu amoraalne. Siis myydigi meid maha kui abielupaari. M6tlesime v2lja ka kogu loo, et kus kohtusime, millal abiellusime, millal lapsed tulevad jne. Elame yhe hindu pere juures (abielupaar + nende n6bu). Korter on korralik, eurov2rk. Saame kasutada k88ki (h2sti sisustatud) ja pesumasinuat. Meie toas palju m88blit pole, vaid voodi ja riidekapid. Keegi kysis, et kas jagame voodit ka. Noh tehniliselt kyll, peame ju abielupaari simuleerima. Aga tekid on siiski erinevad ja mingit v2rki me vahel ei ole :)

Hetkel pean l6petama. Kirjutan varsti rohkem siinsest pereelust, vanemate-laste suhetest ja hierarhiast ja muidu kultuurist. Kysimused oodatud!

2 comments:

Anonymous said...

Nagu ma aru saan, siis tegeled avalikult enesemüügiga?:) sel juhul ei maksa ennast väga sinna abielubutafooriasse mässida, kuigi eks sel on muidugi oma plussid ka..:)

Kontrollküsimus: Millal esimene laps plaanis? ja kas tüdruku pildi ka produtseerid:)

Edu sulle;)

Anonymous said...

pane tsehhile peu