Elu-olu


Eile oli siin viimase 6 aasta kuumarekord, kui temperatuur kyyndis yle 50 kraadi. Ilmaennustus r22gib, et k6rvetav kuumus kestab veel 2 kuud, siis hakkab tasapisi langema. Iial enam ei kaeba ma Eesti kliima yle.

Saudi kuningas suri - ent siin mingit erilist k2ra pole t2heldanud. Ametlikult on nyyd 7 p2eva leinamist, lipud pooles vardas. Eelmine detsember suri siinne riigipea sheik Zayed, siis oli leina t2histamine suur. Riigiasutused ei t88tanud 40 p2eva, tavafirmad 3 p2eva. Politsei oli veel inimesi t88lt j6uga 2ra ajanud, kes siiski yritasid t88le minna. Eile siin k2isid ka k6lakad, et kas tuleb lein ja vabad p2evad, ent ei muffigi.

Naistest. Kuna suurema osa rahvastikust moodustavad hindud ja pakistanlased, esmalt neist. Kahjuks pole midagi head 8elda. Minu kui eestlase silmale pole seni mitte yhtegi(!) t6esti ilusat nende rahvaste esindajat silma j22nud. M6ned yksikud enam-v2hem. Yldjuhul on kogu see rahvas minu silmade jaoks pigem inetu, kui tohib nii 8elda. T2naval, poodides jne rahvamassid ei ole ilusad inimesed. Eile poes veel meelega vaatasin selle pilguga ringi. Usun, et sama kehtib ka meeste kohta. V2hemalt pooled hindumehed kannavad vuntse. Eks vist silm harjub k6igega, aga seni erilist atraktsiooni pole n2inud. Kohalike araabia naiste kohta on raske 8elda, kuna suurem osa neist katab kas juukseid (ainult n2gu n2ha) v6i kogu n2gu. Yhte v2ga ilusa n2oga tytarlast olen kohanud kyll (see, kelle juures 6htus88gil k2isin). Yldiselt araabia naistel on suured ja sygavad silmad ja nad tunduvad olevat kenamad kui hindud. Samas on seda raske hinnata, kuna nagu ma ytlesin, on nad kaetud ja tervikpilt j22b saamata. Minul kui valgel pole siin lootustki midagi nende rahvastega arendada, kuna rass, rahvus ja usk on valed ning noored yldse enne abielu semmida ei tohi ametlikult enivei. Hyvasti unistus sheigi tytrest. Teine tera on aga Liibanonlased. Liibanon on yks modernsemaid ja l22nelikumaid araabia riike. L6viosa araabia muusika popstaaridest ja nii tulevad sealt. Muusikavideod on v2ga seksikad, naised nappides r6ivastes jne. Seal k2ivadki naised v2ga seksikalt riides, on tuntud oma keha- ja n2oilu poolest. Ning silmad ja juuksed. Ehk siis Liibanoni naised on nagu k6ige kuumem s6na siinkandis. Liibanoni naiste ilust on kirjutanud muuseas ka Paulo Coelho (ntx raamatus "Viies m2gi"). Ja neid v6ib kohata ka Dubais - mitte kyll massiliselt. Teine konks on aga see, et nad on hirmsasti glamuuri ja rikkuse peal v2ljas. Raha teeb mehest mehe, muud atribuudid on teisej2rgulised. V2hemalt Dubais. Aga see Dubaile yldse omane - k6ik r22givad, et Dubai rikub inimesed 2ra. Siin on k6ik nii hullult v2lisele s2rale ja rahale orienteeritud. Inimest hinnatakse selle j2rgi, kuidas ta riides on. 2rikohtumistel m66detakse inimesi jalatallast pealaeni - riietus peab olema laitmatu, ei yhtegi kortsu, lahtist kingapaela v6i muud pisiasja. Muidu sind ei hinnata. On h2mmastav kui v2ga erineb inimeste suhtumine sinusse s6ltuvalt sellest, mis sul seljas on. Ja siis muidugi kui palju sa teenid, mis auto sul on jne. Araablastel veel see, et mis perest sa p2rit oled - sinu isiksus v6i saavutused omavad marginaalset t2hendust. Igatahes mind ajab selline lahterdamine ja poosetamine iiveldama. Samas, et l2bi lyya, pean kohanema keskkonnaga ja v2hemalt 2rikohtumistel andma oma parima, et saada teiste heakskiit. Muidu ei v6eta mind t6siselt. Sellest kyljest igatsen ka Eestit, kus on asjad hoopis paremini.

Religioonist ka natuke. Nagu enamik teist vast teab niigi, siis iga p2ev viis korda h6igatakse mosheedest palvusele. Mosheed ymbritsevates neljas tornis ehk minaretis on siis valjuh22ldid, mis kaudu palvelaul kandub yle linna. Palvelaul tuleb kas makilt v6i m6nes kohas ka ehtne tyyp laulab. Araabia keel pole ilus keel, vaid k6lab agressiivselt ja palju kurguh22likuid sees. Ja need palvelaulud on hirmus koledad. Miks kyll ei v6iks olla mingi ilus viisijupp pyhaks lauluks? 6nnetud on inimesed, kes elavad otse moshee vastas, sest esimene palvelaul hakkab kostma juba koidu ajal ning see 2ratab yles (s6num on umbes selline, et "2rgake, palvetada on parem kui magada"). Mosheesid on linnapeal kohutavalt palju. Kuigi ametlikult peaksid nad yksk6ik kuhu pikali viskuma ja palvetama hakkama, kui palvelaul tuleb, siis seda pole n2inud. Kyll on igas suuremas asutuses olemas palveruumid (mehed ja naised eraldi), kuhu siis 5x p2evas saab minna. Minu kodu l2heduses, yle tee on selline palveruum, kuhu saab t2navalt siseneda. Sinna palju inimesi ei mahu, sestap pannakse selle ette veel vaipu, kuhu siis inimesed p6lvili ronivad ja palvetavad. Vot.

J2rgmise korrani.

3 comments:

Anonymous said...

Peep : Meil on 20C sooja ja taevas on pilved. Vahel tibutab vihma :) Tervitustega Sven

Anonymous said...

Tervitused Abu Dhabist. Olen huviga lugenud su kirjutisi ja hoolega seda reklaaminud kodumaalastele kahh. Abu Dhabi on eestlastest kyll tyhi, kuuldavasti yks noormees kyll on aga pole olnud au kohtuda.
joudu!! Kristel
vallatu7@hotmail.ee

Anonymous said...

ja siin sa muudkui halasid, et võiks ikka soojem olla ja puha. Said nüüd mis tahtsid =)

mua!