Asjad, millest puudust tunnen ja muud loomad


Tere, siin Dubai. Taevas on endiselt enamasti pilvitu ja temperatuur päeval seal 28-30 kraadi juures. Õhtuti läheb suti jahedaks ka, langeb sinna 20 kraadi piirimaile ;)

Paljud on mu käest küsinud, et millest siis puudust tunnen siin kaugel maal olles. Mõtlesin selle peale ja tulin välja sellise nimekirjaga (lisaks elementaarsele nagu pere, sõbrad jne):
- Sai eesti või ja doktorivorstiga
- Must leib (nii rukki- kui peenleib)! Paljud välismaal olles räägivad, et kiluleiba tahaks. Kuigi ma tavaliselt suht harva söön kiluleiba, siis sellele mõeldes tuleb isu peale küll!
- Peipsi tint tomatikastmes! Nii saia kui leivaga. Tegelt sedagi harva söön, ent praegu tahaks.
- Heeringa rollmopsid
- Sibula, muna ja hakklihaga praetud kartulid. Ideejärgi oleks seda võimalik tegelt siin ka valmistada, aga näe, miskipärast pole ette võtnud.
- Sealiha (karbonaad vms). Sealiha on siin saada tegelt küll, ent kahjuks mitte mu kodu lähedal poodides, ma elan vales linnajaos.
- Kartulisalat jm taolised salatid.

Samuti tahaks käia sõpradega pubis (siin selliseid mõnusaid pubisid on vähe ja nad ikka kallid). Ja tunnen puudust sellest, et puudub kesklinn, kus saaks ka jala ringi kolada nagu Eesti (jt Euroopa) linnades. Ning ennast ka üllatab - kehvast ilmast! Siin on see nn "hea" ilm päevast päeva ning selle väärtus on täiega devalveerunud. Tahaks vihmast ja tuulist ilma. Tahaks vahel lörtsi. Ja lund mõne miinuskraadiga.

Laupäeval käisin siin kohalikul akadeemilisele ringkonnale mõeldud CSR konverentsil ja sattusin rääkima ühe siinse õppejõuga, kes jaanuaris Tallinnasse turismima läheb. Ta küsis, et mis seal lisaks külmale ilmale on? Jutustasin talle siis vanalinnast ja kui kena see tegelt on lume ja valgustusega pimedal ajal. Tuli endalgi suur tahtmine minna vanalinna peale jalutama.
Aga ega ma ei kurda, siin on väga lahe, naudin elu täiega.

Siis tahaks rääkida mind tabanud needusest. Needuse nimi on Ei-Saa-Kohtuda-Sõprade-Ja-Tuttavatega-Eestist. Kui Triinu septembris Dubaisse sattus, siis see needus hoidis mind kinni Indias. Nüüd täna hommikul saabus Helena R., kellega oli plaanis terve päev veeta (võtsin töölt vabaks jne) - aga mingi kala tõttu reisibüroos ta ei saanud transiitviisat, mis selgus alles nüüd (ta teel Nigeeriasse, Dubais 24h stopover) ja on hetkel lennujaamas lõksus! Mina sinna sisse ka ei pääse. Hirmus kahju! Õnneks tal raamatuid kaasas, et saab vähemalt aega surnuks lüüa.

Lisaks igapäeva tööle olen vahepeal käinud Shaolini munkade etendust käinud vaatamas, kinotanud ja klubitanud mõningal määral, nagu mainitud osalenud ühel CSR konverentsil ja siis hiljem selle delegaatidega Dubaid pidi ringi tuuritanud. Hetkel hullkiire meie enda konverentsi, Future Leaders Conference, ettevalmistusega. Konv algab kolmapäeval ja kestab siis 3 päeva.
Ahjaa, tahtsin mainida ka üht pisiasja, mis mind siin häirib suht kõvasti. Nimelt kui me tänaval kõnnime, siis möödume inimestest paremalt, eks? Nagu ka liikluses. Aga kuna Indias sõidavad autot valel pool, siis ka inimesed tahavad mööduda vasakult poolelt! Ja siis muidugi toimub kokkupõrge. Ja samuti nagu ma pahandan, et no mis nad kurat ronivad ette, tõenäoliselt pahandavad nemad ka! Kehv lugu, mis?

No comments: