Esimene kuu


T2na sai t2is kuu aega Dubais olemist. Kuu iseenesest pole v2ga pikk aeg, aga kuna uusi elamusi ja kogemusi on niiv6rd palju, tundub, et oleksin siin hoopis kauem olnud. Kuu on olnud integreerumiseks suht piisav aeg, esimene kultuurishokist tingitud stress on m88das ja tunnen end kindlamalt. Kodumaa igatsus on vahel peal kyll, kus k6ik harjumusp2rane, kus s6brad ja pere ning kus orienteerun nagu ise tahan. Muidugi see on tingitud ka sellest, et inimestel on yldiselt raske oma mugavustsoonist v2ljuda. Eks mu mugavustsoon laieneb iga p2evaga ja see on osa arengust, mida v2lisriigis elamine pakub. Teine asi, mida olen m2rganud on see, et dialoog iseendaga, sisemine m6tiskelu intensiivistub m2rgatavalt. M6tlen oluliselt rohkem oma identiteedi ja v22rtuste peale kui varem, kus igap2eva toimetuste keskel selleks harva aega v6etakse. Olen palju kordi kuulnud inimesi, kes AIESECi kaudu pikemalt aega v2lisriigis elanud-t88tanud, r22kimas, kuidas see kogemus on aitanud neid paremini m6ista iseennast - mida nad elult tahavad, mis on neile oluline. Et sinus olevad karakteristikud joonistuvad j6ulisemalt v2lja. Eks n2is, kas muutun mingis suunas. Ma olen siin olnud alles kuu aega muidugi, et 11/12 teekonnast on veel ees.

N2dalavahetusel k2isin koos AIESECi inimestega yhel heategevusyritusel. 12 august oli rahvusvaheline noortep2ev ja siis sellega seoses k2isime haiglas v2ikeste lastega (osad suisa beebid) m2ngimas ja neid l6bustamas. P2ris pull yritus oli (vastavad pildid ka yleval mu imagestation saidis). Kohal oli ka ajakirjandus ning yks ajakirjanik intervjueeris mind, et mis v2rk ja miks me seal oleme. Riigist "Estonia" polnud ta midagi kuulnud ja kui kysis, et "how do you spell it", viitasin oma welcometoestonia t-s2rgile. Igatahes sain ajakirjanikule heale jutule, v6ttis mult kontaktid. Eile helistas ja t2na tuli meile kontorisse ning homme ilmub ajalehes lugu AIESECi tegemistest siin. Huviga ootan, mis ta artiklisse siis l6puks kokku kirjutab.

Peale laste yritust k2isime suurema pundiga veel vene restos s88mas ja siis randa. Vesi endiselt kuum, aga siiski m6nus. Teel randa helistas mulle Liisi - olin yllatusest suht tumm ja ei osanud suurt midagi r22kida, k6neminut kallis ka :) Aga positiivse laengu sain siiski :) Pidasin ka koosolekut kahe kohaliku neiuga, et mida Indiasse konverentsile (kui k6ik l2heb 6nneks, lendan 21sel augustil Indiasse kolmeks n2dalaks) kaasa v6tta, et esindada seal yhendemiraate. Laenan ka selleks puhuks kandoora - valge yrp, mida mehed kannavad. Nalja hakkab saama.

Panen yles ka uusi pilte. Pildil koos minuga Kanika (tydruk, kellega t88tan koos ehk LCVPICX) ja random beebi haiglast.

1 comment:

Anonymous said...

Peep, Peep, kuidas siis nii! Kõigepealt abiellud ühe naisega ja siis saad lapse teisega. Kiire poiss, pole midagi öelda :-D

Marit@leidsin.blogi