Jutt ja videod

Salvestasin eile ja t2na m6ned videod ka, mida saate tsekata. Ei midagi erilist, a heidab kerge pilgu mu koju ja kontorisse ja n2itab mu tiimikaaslasi. Videod leiate siit: http://www.mk.ee/~peep/dubai
(mul on seal vaid 60 mega ruumi, pean leidma mingi veebiruumi, kus videosid hoida, k6ik ei mahtunud 2ra).

Hakkasin kasutama t88le minekuks spetsiaalset bussiteenust (videos ka n2ha). Iga hommik s6idab mu maja ette, viib t88le ja p2rast toob koju ka. Mugav nagu takso. Maksab 230 dirhami kuus. Kui helistasin mingile tyybile, kellelt tellisin seda, siis ytles mulle hinnaks 250. Mulle oli 8eldud, et hind on 230 ja siis avaldasin ka oma imestust hinna yle. Tyyp hinda alla ei lasnud. Seepeale v6tsin yhendust tuttava hinduga, kellele kurtsin muret. Too helistas ise siis. Seepeale sain k6ne bussimehelt j2lle, et okei, hind on 230 ja siis t6i mingi tobeda p6hjuse, miks enne hind suurem oli, et end vabandada. Igatahes nyyd k6ik korras ja t88l k2imine mugav.

Hommikul teatas pere, kelle juures elan, et proua ootab last. Ja kutsuti kooki s88ma. M2rtsis peaks laps ilmavalgust n2gema. Hindudel on kombeks s6ita Indiasse synnitama, kui rahakott lubab. Usutavasti ka tema. Eks n2is.

6htutest r22kides, siis mis siin on v2ga erinev Eestist on see, et 6htul hilja on linn inimesi paksult t2is. Kell 22, 23, 24 - poed rahvast t2is, t2navatel perekonnad, elu t2iega k2ib. N2dalavahetustel veel eriti, siis minnakse kylla, on v2ga tavaline, et 6htus88k algab ntx kell 23.
P2ike loojub siin maal nii kella 20 ringis (see ei muutu eriti aasta jooksul), ent kuigi temperatuur langeb, siis 6huniiskus t6useb oluliselt - ja t6en2osus, et higistad k6ik riided l2bi, on sama suur v6i suurem.

2rilisest elust on siin selline huvitav n2htus nagu islami pank. islami pangad on 2riettev6tted, aga v6rreldes tavaliste kommertspankadega on see peamine erinevus, et puudub intress. ehk raha ei teeni kontol intressi, aga samuti v6etud laenud on intressivabad. seda siis seet6ttu, et koraan keelab selle 2ra, antud laenu pealt teenimine on patt. kui eestis oleks m6ni selline, siis vist teaks, kust eluasemelaenu v6taks.

Pildil olen koos Sherifiga, kellega tutvusin kevadel Poolas.