Dubai valitseja suri


Täna hommikul kulutulena levis teade sheikh Maktoumi surmast. Ametlik leinaperiood on 40 päeva, valitsusasutused ei tööta nüüd 7 päeva jutti. Tulev nädal on ka Eid, mis toob vabad päevad, mis tähendab, et 2 nädalat jutti on riigiasutustel vaba. Erafirmadel on vabu päevi vähem, ent täna-homme paljud firmad ei tööta ja tulev nädal Eidi ajal ka 2-3 päeva mitte. Tänaseks oli planeeritud ka maailmakuulsa Dubai Shopping Festivali avalöök (pidi tulema grandioossne pidustus, lasershow ja teab mis veel), mis lükkub edasi. Muud üritused sealhulgas. Nende projektijuhid raudselt kiristavad hambaid. DSFist kirjutan lähemalt mõne aja pärast.

Dubai valitsejaks saab nüüd tema vend sheikh Mohammed, kes on olnud kroonprints aastast 1995 ja ka de facto valitseja (Dubais arengu peamine eestvedaja), kuna sheikh Maktoum oli olnud pikka aega haige. Maktoum suri Austraalias, kuhu lendas 28.detsembril. Nüüd saab Mohammed võimu juurde ja ehk saab veel mingeid suuremaid plaane ellu viia, kes teab. Kuna tema suhted Abu Dhabi valitsejate perega head ei ole, siis lisamuutusena võib hõõrumine kahe emiraadi vahel suureneda.

Surmateate kokkuvõte:
His Highness Sheikh Maktoum bin Rashid Al Maktoum, Vice-President and Prime Minister of the UAE and Ruler of Dubai, has died in Australia at the age of 62. His successor is General Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Crown Prince of Dubai. The official mourning period will last for 40 days, and UAE flags will fly at half mast. Ministries and government organisations will be closed for seven days.

Lähemat infot veel siit: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4579552.stm

No comments: