Kartulid ja hakkliha


Täna on 35 kraadi sooja, õhuniiskus seal 30% kandis hetkel. Temperatuuri saan tunda peamiselt siis, kui oma kodust jalutan bussi peale (2 min) ja kui lõunapausil käin (2 min õues). Ehk siis mitte eriti palju. Õhtuti, peale päikeseloojangut läheb oluliselt paremaks, ent niiske on ikka veel. Päike loojub siin hetkel kell 6 ja teeb seda maru kiiresti. Pimedaks läheb nii 10 minutiga. Õhtuti jooksmas käia on suht mõnus, ilm siis okei. Mul kodu lähedal üks park, kus jooksurada olemas ja kena vaade ka öisele pilvelõhkujate ansamblile. Muidugi pole ilm veel nii mõnus kui eestimaine suvi - niiske on ikka ja naha märjaks ajamine on kiire tulema.

Reede sai veedetud eestimaiselt. Nimelt käisin külas ühel siinsel eestlasel Katil, kes ka hiljuti Dubaisse elama asus. Vahelduseks on tore rääkida eesti keeles :) Kuna tuleme samast sotsio-kultuurilisest taustast, siis tõlgendame siinset elu väga ühtemoodi - samad asjad jäävad silma, tunduvad imelikud ja pakuvad jutuainet. Sõime keedukartuleid hakkliha kastmega (pildil ka jäädvustatud), lisaks tomatisalat - mis üle hulga aja süües tundus ikka väga hea :) Kokku olen olnud kontaktis siin kolme eestlasega, kohtunud siis esialgu vaid ühega. Saab teinekord koos mardisanti joosta või midagi :)

Peale õhtusööki vaatasime dokfilmi "Supersize me", kus tüüp toitus vaid McDonaldsi toidust 30 päeva. See oli äärmiselt motiveeriv film. Kati poolt lahkudes sõitsin taksoga oma kodupoodi, ostsin kokku tervislikku toitu ja läksin jooksma:) Ja enam junkfoodi ei taha! Paraku Knowledge Village's, kus töötan, siin söögikohad pakuvad enamik rämpsu, et korralikku lõunasööki on suht keeruline saada. Paraku nii virk ma veel pole, et kodus lõunasöök enne valmis teha ja tööle kaasa võtta. Ma kodus eriti pikka aega köögis ei taha veeta, kuna siiski elan teise pere kodus ja kasutan nende nõusid jne. Kui hindu pere valmistab süüa, siis neil läheb nii 2-3 tundi eine valmistamiseks. Perenaine muidugi teeb, mees parimal juhul hakib miskit - aga süüa teha ta ei oska, nagu mulle ütles. Ma teen kodus sageli "kiiresti valmis" stiilis asju, peamiselt erinevad pastaroad või omletid või ka lihtsalt võileivad. Teinekord ka riisi. Kartuleid olen kaks korda teinud. Kartul maitseb praktiliselt sama moodi kui Eesti oma, ent nad on oluliselt suuremad, ikka tõelised jurakad.

Täna oli mul "tore" firmakohtumine. Esiteks kohalejõudes ootasin 30 min, teadmata, miks nii kaua, kuigi sekretär ütles, et paar minutit. Siis läksin uuesti küsima ja selgus, et mingi teine boss on veel koosolekule tulemas ja tal läheb veel 30 minutit, kas olen valmis ootama. No kui juba tulin ja ootasin, eks ma siis võin veel oodata. Ok, lõpuks siis tuli tüüp kohale. Muidugi ettevalmistust polnud teinud (mul oli see 2 kohtumine selle firmaga) ja hakkas alles kohapeal tutvuma mu pakkumisega, mis eelmine kord tegin. Siis tal telefon helises ja mõlemal korral võttis härra muidugi kõne vastu ja lobises nii 10 minutit. Ametlikel kohtumistel kõnedele vastamine on siin maal tavaline ja vist pole siis ebaviisakas ka nende meelest. Edasi läks juba paremini, tahtsid küll kõvasti hinda alla kaubelda ja küsisid intrigeerivaid küsimusi, ent laabus hästi ja läheb ka diiliks nendega!

Lugemissoovituse teen ka. Seekord "Emotsionaalne intelligentsus", mida paljud teist kindlasti lugenud on. Lõpetasin just selle lugemise, väga mõtlemapanev ja silmaringi laiendav raamat igatahes! Kohustuslik kirjandus peaks see olema neile, kel väikesed lapsed (või lähiajal saamas).

Teisel pildil vaade Dubai International Financial Center peale.

1 comment:

Triin said...

sekundeerin raamatusoovitust..