Mitu hindut on vaja ühe kruvi keeramiseks?

Täna juhtus mul järgmine lugu kontoris. Kella 10 paiku tuli tähtis tädi kontorisse ja andis teada, et tal on mu lauda vaja kohe ja kiiresti ja üldse on paanika ning mulle tuuakse asenduslaud. Tulidki nii 4-6 töömeest (facility management), kõik paduhindud ja hakkasid uut lauda kokku panema. Hea küll, otsustasin koopereeruda ning hakkasin oma asju kokku panema ja valmistuma lauavahetuseks. Umbes veerand tunniga tõstsin oma asjad kõrvale, ühendasin arvutijuhtmed lahti jne. Siis avastasin, et töömehed kadunud. Hea küll, ehk läksid siis korraks välja ning asusin ajalehte lugema. Umbes 15 min pärast tuli tähtis tädi ja juhtisin ta tähelepanu asjaolule, et töömehed puudu. Ta jooksis neid otsima. Lugesin ajalehe läbi vahepeal ning tuli üks teine tähtis tegelane, kellele samuti seletasin, et töömehi pole ning mu väärtuslik tööaeg tiksub ning see ei valmista mulle rõõmu. Ka tema suundus töömeeste otsingule. Õnneks olin kaasa võtnud ühe raamatu, et sain lugeda. Umbes veerand tunni pärast olid töömehed kohal. Siis selgus, et mu lauda ei saa eemaldada, kuna ta on ühe kruviga kinni ühes teises mööblijupis, mis jääb paigale. Peale arutelu jõudsid mehed üksmeelele, et on kruvikeerajat vaja ning saadeti üks mees seda tooma. Ootame. Ootame. Loen raamatut. Tuleb tähtis tädi ja uurib progressi. Seletatakse, et on kruvi ja kruvikeerajat pole. Tädi tuleb ja uurib asja lähemalt, nõustub ning suundub kruvikeerajat otsima. Umbes 20 minuti pärast tuleb töömeeste ülemus, kelle juures oli tähtis tädi käinud. Töömehed seletavad olukorda, viitavad kruvile ja vajadusele kruvikeeraja järgi. Ülemus ronib laua alla, uurib asja ning teatab, et tõepoolest - ongi kruvikeerajat vaja ning lahkub. Meenuvad anekdoodid blondiinidest ja elektripirnide vahetamisest. Nuta või naera! Inspekteerisin oma uut lauda ning selgus, et see suht must ja räpane. "Can you clean the table please?" küsisin. "Yes, sir", naeratab töömees totakalt ja jääb samasse poosi seisma. "Do you understand what I'm saying?", mille peale raputab pead. Miks nad peavad siis "jah" ütlema iga asja peale, kui aru ei saa, millest jutt. Seletasin siis kehakeeles, mida ta lauaga tegema peaks ning arusaamisrõõm lõi töömehes lõkkele. Suundusin lõunale ja tagasi tulles oli uus laud paigas. Kogu protsess võttis 2,5 tundi. Laua vahetamine. Elagu efektiivsus!:)

2 comments:

Anonymous said...

miks nad sinu laua pidid võtma, oli see siis parem või halvem? Kas see laud, mis nad siis sulle asemele tõid, neile ei kõlvanud?
E.

Unknown said...

ma täpselt ei tea ka, miks just mu lauda vaja oli, aga konkreetselt seda tüüpi nad tahtsid. mulle lubati 60 päeva pärast täiesti uus laud. elame näeme! uus laud on okei, teistsuguse kujuga, natuke suurem.