Head iseseisvust!

Tahtsin aastapäeva puhul teha midagi eestipärast. See pole sageli kuigi kerge, kuna samu aineid, mis Eestis, pole alati saada. Otsustasin teha küpsisetorti. Ainus probleem tekkis sellega, et mis sinna kihtide vahele panna, kuna hapukoort ega kohupiima ei õnnestunud hankida. Lahendasin probleemi paksu maitsestamata jogurtiga, mida siis ise maitsestasin moosi ja puuviljadega. Tulemus: äärmiselt hea! Reedeseks päevaks oli meil planeeritud retk Hatta looduskaunisse mägispiirkonda ja hommikul enne väljasõitu panime selle sõpradega nahka. Pooltele oli selline tordilahendus uudne ja sain kiiduavaldusi.

Reedel vihmasadu meie rõõmuks jätkus ja asusime keskpäeval Hatta poole teele. Poole tee peal peatusime punases kõrbes chillimiseks, jooksime vihma käes ringi ja nautisime ilma. Kui jõudsime Hatta tee otsa peale (mis oli paras porimülgas), siis meie pisike Toyota Xa jäi jätta ning sai tehtud otsus jätkata teekond jala. See aga polnud kuigi hea mõte, kuna tee pikk ja vihma kallas ojana. Hakkasime tee ääres hääletama ja lõpuks võttis meid peale üks pick-up truck, mille kasti siis neljakesi kobisime. Kohalikele pakkus palju rõõmu, et saavad välismaalasi kastis sõidutada ning hakkas hirmus rall. Tee oli väga paljude kurvide, tõusude ja laskumistega mägede vahel, et see sõit oli iga kell üle kõikidest karusellidest. Vahepeal lendasime hoo tõttu kasti pikali ja nägime vaeva, et äärtest kinni hoida, et mitte välja pudeneda. Peale ca 8 km trippi jõudsime soovitud sihtpunkti, olles läbimärjad ja jalad värisemas äsjasest krossist.

Hatta ise nägi välja paljuski kui Omaan - mäed ja palmipuude salud, wadid. Wadi on nagu selline jõesäng, kus jägi voolab ainult teatud päevadel aastas, vihmasadude korral. Vesi oli kenasti olemas. Dubais elades on inimesed täieliku tehiskeskkonna sees, puud-lilled-muu-loodus on tehislik (ehk ei kasva inimese abita), siis Hattas olles olime nagu teises riigis - päris mäed, kivid, vesi ja rohelus. Kuna see on siinkandis haruldus, siis kaifisime seda täiega. Kolasime ca 2-3 tundi ringi ning saime pärast häälega tagasi auto juurde ka. Kogu see seiklus oli äärmiselt vinge ja täis elamusi, mida kirjasõna kaudu raske edasi anda.

Päris uudistasime veel emiraatide ühis parimas muuseumis, Hatta Heritage Village (küla vanas stiilis, a la meie rocca al mare), mis oli ka väga lahe. Pärast tõmbasime hinge ühes kohalikus shisha kohas paar tundi ning ööd suundusime vastu võtma ühte Dubai araabia ööklubisse. Mul oli see esimene kord seal, päris vahva värk - tantsimine araabia tantsumuusika järgi. Kogu koht oli araablasi täis, tants ja laul ehe araabialik. Hommikul kell 5 jõudsin lõpuks koju, vabariigi aastapäev sai vääriliselt tähistatud.

Kahjuks mu kaamera aku sai tühjaks poole päeva peal, et mul palju pilte sellest pole (eks teise käest hiljem saan).

No comments: